Connekt startte op 25 november 2015 met de 3de Lean&Green Star bij Lean&Green koploper Bavaria, die niet alleen het initiatief had genomen voor de 3de Star, maar ook deze startbijeenkomst faciliteerde. Achttien Lean&Green koplopers, bijna allemaal 2de Lean&Green Star Winners, reisden af naar het Bavaria hoofdkantoor in Lieshout om de contouren van de 3de Star te ontwerpen. Uitgangspunt van Lean&Green is dat koplopers samen hun duurzaamheidsambities bepalen, en deze ook gezamenlijk realiseren. Naar verwachting is de 3de Lean and Green Star klaar voor uitreiking in 2016. Voorafgaand aan de bijeenkomst verwelkomde Connekt Fred Hooft, Global Customer Logistics Manager van Bavaria als Lean&Green Ambassadeur.

Over het programma Lean&Green van Connekt
Voor excellerende restaurants bestaat de Michelin ster, voor organisaties die zich concreet inzetten voor duurzame logistiek is er Lean&Green. Op 25 november startte Connekt bij Lean&Green koploper Bavaria de3de Lean&Green Star. 1 Lean&Green Star staat voor 20% CO2 reductie in vijf jaar tijd, 2 Stars voor absolute meetbaarheid, samenwerking en innovatie. Met de lancering van 3de Lean&Green Star is het Lean&Green netwerk van bijna 450 koplopers in 6 landen halverwege het uiteindelijke doel: 5 Lean&Green Stars voor zero emissie.

Lean&Green is een stimuleringsprogramma voor bedrijven en overheid dat vanaf de start in 2008 wordt uitgevoerd door Connekt. Het stimuleert organisaties om te groeien naar een hoger duurzaamheidsniveau, door maatregelen te nemen die niet alleen kostenbesparingen opleveren, maar gelijktijdig milieubelasting reduceren. Lean&Green kent de pijlers Lean&Green Logistics (goederenmobiliteit), Lean&Green Personal Mobility (personenmobiliteit) en Lean&Green Synchromodal (binnenvaart in de container supply chain).

Over Connekt en Lean&Green
“De bedrijven in het Lean&Green netwerk willen continuïteit in het duurzaamheidsstreven, en ze willen hun duurzaamheidsprestaties zichtbaar maken,” aldus Nico Anten, managing director van Connekt. “Het Lean&Green sterrensysteem blijft uitdagen om nieuwe duurzaamheidsambities te realiseren, en het Lean&Green netwerk biedt het platform om de juiste samenwerkingspartners te vinden. Dat is de kracht van Lean&Green.” Connekt voorziet maximaal 5 Lean&Green sterren voor zero-emissie en het gezamenlijk ontwerpen van de supply chain.