In het afgelopen twee jaar heeft een groep jonge en betrokken mensen vanuit het Connektnetwerk met elkaar YNOT uitgewerkt.

YNOT staat voor Young Network of Treasures en is een community van jonge en betrokken mensen. Onder de noemer van YNOT is in 2014 een aantal bijeenkomsten en activiteiten georganiseerd. Voorbeelden hiervan zijn de trendreview, debat over Het Nieuwe Werken en de Connekt Affiliation. Viahttp://ynotnl.tumblr.com/ is dit terug te lezen.

Waarom YNOT: Wij zijn enthousiast en kritisch. We zijn actief in de wereld van mobiliteit en omgeven door de nieuwste technologie. We zien dat er behoefte is aan nieuwe manieren van samenwerken. Door tegenstellingen bij elkaar te brengen ontstaat bewustwording, waar iets nieuws uit voort kan komen.

Ook in 2015 gaat deze community van jonge en betrokken mensen verder om YNOT verder vorm geven. Zo is de Connekt Affiliation 2015 reeds aangekondigd en kwamen afgelopen donderdag een twaalftal Jonge Denkers uit het Connektnetwerk bijeen om een start te geven aan YNOT 2015. In de bijeenkomst is geïnventariseerd en gedeeld welke thema’s zij belangrijk vinden en zijn deze met elkaar uitgewisseld. Uit een zeer divers palet van zijn de volgende thema’s gedestilleerd:
– Er zijn kansen om de wet- en regelgeving aan te passen zodat deze de nieuwe vormen van samenwerking, alsmede start-ups beter faciliteren.
– Ook de term Big Data is een aantal keer gevallen, waarbij tevens in een korte workshop aandacht hieraan is besteed. Vragen met betrekking tot Big Data zijn onder andere de beschikbaarheid van datasets en de diensten die je hierop kunt ontwikkelen. Maar op welke manier kun en zou je dit moeten faciliteren?