In het kader van het Leadership Exchange Program ging de deelnemersgroep, bestaande uit circa 15 personen vanuit de 5 deelnemende partijen, namelijk: CGI, Technolution, TU Eindhoven, Provincie Noord-Holland, TNO en Vialis, langs Technolution.

De groep werd verwelkomd door Jan van der Wel, co-oprichter en huidig directeur bij Technolution. Het onderwerp van de bijeenkomst was zelfrijdende voertuigen. Chief scientist Dave Marples betoogde voor de groep voor een gecontroleerde omgeving waarbinnnen testen met zelfrijdende voertuigen konden plaatsvinden. Hij plaatste daarbij zijn twijfels of SAE-level 5 voertuigen ooit zouden worden gehaald. “Gaat software ooit zo geprogrammeerd kunnen worden dat het zich uit elke situatie kan redden? Na het avonddiner werd de groep opgesplitst en uitgedaagd om na te denken over mogelijke implementaties van zelfrijdende voertuigen, waarbij zo min mogelijke effort/research benodigd is.

Vanwege het geslaagde programma in het eerste helft van dit jaar, zal in het begin van 2016 een nieuw programma worden gestart. Als u ook interesse heeft in het ITS Leadership Exchange Program dan kunt u dit aangeven bij Nick Juffermans, juffermans@connekt.nl.

IMG_1792