In het kader van het Leadership Exchange Program ging de deelnemersgroep, bestaande uit circa 15 personen vanuit de 5 deelnemende partijen, namelijk: CGI, Technolution, TU Eindhoven, Provincie Noord-Holland, TNO en Vialis, langs TU Eindhoven.

IMG_2014

TU Eindhoven was het decor voor de 3e bijeenkomst van het programma. De groep werd uitgenodigd in het Automotive Lab en werd verwelkomt door Carlo van der Weijer, Director Area Smart Mobility. Na een inspirerend verhaal en betoog over de disruptive changes in mobility, maakte de groep kennis met de diversiteit van PhD’s op de TU, zoals software modelling en transport planning. Tijdens het diner was er de mogelijkheid om met kleine elektrische voertuigen op de campus rond te rijden, waarna de groep werd verdeeld met als vraag: welke complexe large-scale C-ITS demonstration stellen jullie voor in het kader van Horizon 2020. De antwoorden op deze vraag, waren zowel origineel als verrassend. In november vervolgt de groep het programma met een bezoek aan de provincie Noord-Holland.

Vanwege het geslaagde programma in het eerste helft van dit jaar, zal in het begin van 2016 een nieuw programma worden gestart. Als u ook interesse heeft in het ITS Leadership Exchange Program dan kunt u dit aangeven bij Nick Juffermans, juffermans@connekt.nl.