In het kader van het Leadership Exchange Program ging de deelnemersgroep, bestaande uit circa 15 personen vanuit de 6 deelnemende partijen, namelijk: CGI, TU Delft, Rijkswaterstaat, RDW, NXP en Connekt, langs de TU delft en NXP.

De groep kreeg van Hans van Lint, Professor bij de TU Delft, een toelichting over de opzet van het DiTTLab en twee aansprekende projecten daarin: Urban Mobility Lab en de Rode Loper. Hans daagde daarnaast de deelnemers uit om zelf met research topics te komen Uiteraard werd daarbij gelet op de academische wijze waarop de research werd opgezet. Op bezoek bij NXP kregen de aanwezigen een uitgebreid overzicht van het portfolio van NXP en de uitdagingen waar zij voor staan door Maurice Geraets, Senior Director Business Development Automotive. Ook een demo van verschillende technieken mocht daarbij niet ontbreken. In juni staat verder nog een bijeenkomst gepland bij Rijkswaterstaat in de regionale verkeerscentrale Midden Nederland en in juli gaan de deelnemers op bezoek bij RDW.

Vanwege het geslaagde programma in het eerste helft van het jaar, zal na de zomer een tweede programma worden opgestart. Hiervoor hebben reeds 6 leden zich aangemeld en zal het programma op 3 september starten met een kick-off bij initiatiefnemer CGI. Als u meer interesse heeft in het ITS Leadership Exchange Program dan vindt u hier meer informatie.