Op 19 februari gaf Nico Anten, Executive Chairman van Connekt, een presentatie over Lean & Green op het GS1 Forum in Brussel.

Bij het jaarlijkse internationale event van GS1 was ook een Europa Forum, waar Nico Anten de kans kreeg om iets te vertellen over circulaire economie en duurzame logistiek als een onderdeel van de puzzel. Hier waren ook landen aanwezig die nog niet bekend zijn met Lean & Green.

Lean & Green is een CO2-reductieprogramma en werd in 2008 opgericht in Nederland. In ons land is 13,5 procent van de CO2-uitstoot afkomstig vanuit de logistiek. Lean & Green biedt organisaties een community waarin zij van elkaar kunnen leren. Onder meer over hoe zij hun CO2-voetafdruk kunnen verlagen in een groeiende markt. Maar er wordt niet alleen over de CO2-problemen gepraat. “If you’re going to talk the talk, you’ve got to walk the walk.” Sinds de oprichting van Lean & Green is de CO2-uitstoot met bijna 2 megaton gereduceerd.

Omdat de logistiek bij uitstek een internationale markt is, gaat Lean & Green ook over de grenzen van Nederland. Op dit moment zijn er twaalf landen aangesloten bij Lean & Green Europe en in totaal 600 organisaties. Door uniformering van afspraken en systemen, kunnen we de impact vergroten.

Na de presentatie hebben verschillende landen aangegeven dat zij ook graag aan willen haken bij Lean & Green Europe.