NESTRA staat voor “Netherlands Expert Group for Sustainable TRAnsport and Logistics” en maakt onderdeel uit van STC-Group.

NESTRA richt zich binnen STC-Group op hoogwaardig advies en toegepast onderzoek op het gebied van duurzaam transport en logistiek in opdracht van publieke en private instellingen in binnen- en buitenland zoals Ministeries I&M en EZ, Europese Commissie, Asian Development Bank, Wereldbank, brancheorganisaties en ondernemingen. NESTRA ontwikkelt synergie en maakt daarbij actief gebruik van de expertise, capaciteit en het netwerk dat beschikbaar is binnen de STC-Group organisatie. NESTRA heeft daarbuiten een aantal strategische samenwerkingsverbanden met bureaus en instanties in binnen- en buitenland zoals toonaangevende ingenieursbureaus en met experts en kennisinstellingen. NESTRA is medio 2014 opgericht door STC-Group in samenwerking met vier ervaren experts op gebied van duurzaam transport en logistiek.

De STC-Group is de onderwijs- en kennisinstelling voor scheepvaart, transport en havenindustrie. De STC-Group verzorgt aantrekkelijke en praktijkgerichte VMBO-, MBO-, en HBO-opleidingen. Ook erkende masteropleidingen, trainingen, advies en toegepast onderzoek vormen de core business van de STC-Group. Het hoofdkantoor is gevestigd in mainport Rotterdam. De organisatie beschikt daarnaast over diverse vestigingen in Nederland en is actief in landen zoals Korea, Vietnam, Zuid-Afrika, de Filippijnen, Brazilië, Indonesië  en Oman.

Voordelen van het lidmaatschap

Eén centrale plek

Als lid van Connekt heb je toegang tot het netwerk. Een mix van kennis, creativiteit en daadkracht.

Duiden van ontwikkelingen

Connekt is in staat om behoeften en trends te identificeren en deze om te zetten in een samenwerking.

Samen staan we sterk

Connekt pakt als neutrale verbinder uitdagingen op, die één lid vaak niet alleen kan agenderen.

Een schat aan informatie

Binnen het netwerk van Connekt wordt informatie en kennis uitgewisseld waardoor nieuwe kansen en mogelijkheden ontstaan.