Sinds februari versterkt Erik Roza het team van Connekt. Hij vervult de functie van Project Manager Smart Mobility. Maak kennis met Erik.

Nieuw bij Connekt: Erik Roza, Project Manager Smart MobilityErik, wat heb je hiervoor gedaan?
Na mijn studie Toegepaste Wiskunde heb ik een stageopdracht gedaan bij TaxiCentrale Amsterdam (TCA) om door middel van data-analyse 2 miljoen ritten te analyseren. Hierbij was de vraag of elektrisch vervoer haalbaar was voor taxichauffeurs en in welke vorm. Na deze stageopdracht was ik dusdanig enthousiast over elektrische vervoer, Smart Grid en MaaS-oplossingen die door deze stage aan bod kwamen dat ik graag in deze omgeving door wilde gaan. Ik heb met veel enthousiasme 2 jaar bij TCA gewerkt. We zijn een project gestart met 50 elektrische voertuigen waarmee de eerste eco-vloot van TCA was gerealiseerd.

Na TCA ben ik doorgegaan met innovatieve ontwikkelingen maar dan bij Capgemini. Hier heb ik bijna 3 jaar met plezier gewerkt in verschillende Scrum-rollen. Op inhoud ging het vaak over innovatie, maar ik miste wel een beetje het aspect duurzaamheid in mijn dagelijkse werkzaamheden.

Wat zijn je persoonlijke drijfveren in je werk? Waarom koos je voor Connekt?

Nu denk ik bij Connekt een professionele, goede werkgever gevonden te hebben, die zich bezighoudt met innovatieve ontwikkelingen op mobiliteit met oog voor duurzaamheid. Ik vind dat een mooie combinatie. Bij Connekt hoop ik te kunnen bijdragen aan een beter leefklimaat.

Ik hou van veranderingen en ben altijd op zoek naar positieve impact. Ik ben nieuwsgierig en kom graag met mensen in contact. Daarnaast krijg ik er een kick van als andere verbonden worden met succes. Al deze aspecten komen voor mij samen binnen Connekt.

Hoe zie jij je rol als Project Manager Smart Mobility?
Het realiseren van impact op de verdere verduurzaming van mobiliteit door stakeholders met elkaar te verbinden.

Ik zal me bijvoorbeeld de komende tijd onder andere in gaan zetten voor een Hackathon Micromobiliteit waarbij we decentrale overheden, het ministerie, kennisinstellingen en aanbieders van micromobiliteit samenkomen om in een gesprek te gaan over de kansen van micromobiliteit.

Vertel eens iets meer over je persoonlijke situatie en je hobby’s/passies/interesses.
Ik woon sinds 3 jaar in Den Haag samen met mijn vriendin. Ik ben 35 jaar en wij hebben geen kinderen. Ik hou van een geintje en soms met een seintje. Tijdens mijn periode bij Capgemini heb ik trainingen gevolgd en ervaring opgedaan omtrent Agile werken wat ik interessant vind. Verder ben ik via een mobiele app (M1m0) 15 minuten per dag mezelf aan het leren programmeren omdat ik dat interessant vind. Tot slot ga ik met lekker weer graag in duinen een rondje wielrennen.