Henk Schravemade is de nieuwste aanwinst voor het Connekt team. Sinds juni 2019 is Henk bij ons werkzaam als Programmamanager Smart Mobility. Maak kennis met Henk.

Nieuw bij Connekt: Henk Schravemade Programmanager Smart Mobility 3

Henk, wat heb jij hiervoor gedaan?

Voor Connekt heb ik twee andere werkgevers gehad, waarbij ik de laatste tien jaar werkzaam ben  geweest voor TeamAlert. Deze organisatie houdt zich onder andere bezig met verkeersveiligheid. De eerste zeven jaar werkte ik hier als manager en de laatste drie als directeur-bestuurder. Mijn focus lag de laatste drie jaar vooral bij het netwerk in Den Haag, de Kamer, ministerie van IenW, de ANWB, het CBR, VVN, etc. Ik ben vanuit de verkeersveiligheidscoalitie de trekker geweest van MONO als voorzitter van de werkgroep achter de norm, het beeldmerk en een convenant dat 50+ partijen getekend hebben. (MONO staat voor ongestoord onderweg zijn, zonder afleiding van appjes of social media posts. Zodat mensen hun ogen op de weg houden en niet op hun scherm.)

Het meest enthousiast word ik van complexe problemen
die de hele samenleving raken.

Wat zijn jouw persoonlijke drijfveren in je werk, en waarom koos je voor Connekt?

Het meest enthousiast word ik van complexe problemen die de hele samenleving raken. Uitdagingen die, als je ze verder weet te helpen, Nederland een stukje mooier of beter maken. Mijn kracht ligt in het verbinden van mensen van diverse organisaties en hen uitdagen om gezamenlijk naar dit soort opgaves te kijken. Nou, als er ergens een organisatie is die deze handschoen past is het Connekt. En omdat mijn netwerk vanuit TeamAlert deels overlapt en deels anders en nieuw is voor Connekt, leek het ons een goede match. Daarnaast heb ik tien jaar lang een organisatie aangestuurd van vergelijkbare omvang en hoop ik dat ik die ervaring kan inzetten om Connekt als netwerkorganisatie weer een stap verder te helpen.

Hoe zie jij je rol als Programmanager Smart Mobility, wat zijn je ambities?

Het logistieke programma van Connekt is uitstekend ontwikkeld door de Topsector Logistiek, daar zit veel kennis, ervaring en samenhang. Smart Mobility is, evenals logistiek, een vrij breed begrip. Waar een geweldig team aan mensen achter zit, heb ik ondertussen ervaren. Mijn rol daarin wordt tweeledig. Enerzijds wil ik graag in de aankomende jaren met dat team een sterke focus aanbrengen op de belangrijkste thema’s rondom Smart Mobility en er dan zoveel mogelijk waarde uit genereren voor onze leden. Anderzijds is het mijn opdracht om een deel van het netwerk naar mij toe te gaan trekken. Iedereen kent Nico en Nico kent iedereen. Het is tijd om dat netwerk wat breder aan Connekt te gaan verbinden.

Vertel eens wat over je persoonlijke situatie en je passies/hobby’s

Eerst thuis, want dat is voor mij het belangrijkste. Ik ben getrouwd (al een jaar of tien…) met een geweldige vrouw en heb twee jochies van vier en vijf. De eerste jaren waren stevig met twee jonge kinderen waar weinig tijd tussen zit, maar nu geniet ik er enorm van. Met name van de mooie gesprekken en vragen en überhaupt hun ontwikkeling. Mijn werk past ook gewoon goed bij wie ik ben, dus zowel privé als zakelijk ben ik veel bezig met contacten, verbinden en mensen. Vrienden, familie, netwerk, kennissen, etc. De resterende tijd gaat in mijn huis zitten. We wonen redelijk in de binnenstad van Utrecht in een huis uit 1907. Fantastische plek, maar ook… bewerkelijk. Dat is wel een bewuste keuze. Het is ondertussen een heerlijk huis, maar zo’n oud plekje vereist constante aandacht en onderhoud. Het echte zware en constructieve werk besteden we uit, daarnaast doen we ook veel zelf. Wat een fijne afwisseling is met de day job. Als laatste moet ik van mezelf twee keer per week een rondje langs het Merwedekanaal rennen.