Het team van Connekt is uitgebreid. Sinds maart 2020 is Lukas van der Kroft bij ons werkzaam als Programma Manager Smart Mobility. Hij vertelt iets meer over zichzelf.

Nieuw bij Connekt: Lukas van der Kroft, Project Manager Smart MobilityWat heb je hiervoor gedaan?
“Ik heb veel werk gedaan in Product Ontwikkeling en Service Innovatie, met name in de technologie- / telecomindustrie. Internettelefonie, navigatiesystemen in auto’s, verkeersinformatiesystemen in auto’s zijn wat voorbeelden van diensten waar ik me voor heb ingezet. Hiervoor heb ik enkele jaren in Duitsland en ook langere tijd in de USA gewoond en gewerkt voor bedrijven zoals KPN, HERE, Verizon en Vodafone. Ik doceer momenteel ook Bedrijfseconomie aan de Hogeschool Utrecht.”

Wat zijn je persoonlijke drijfveren in je werk? Waarom koos je voor Connekt?
“Vernieuwing van onze omgeving met behulp van nieuwe technologische mogelijkheden vind ik ontzettend leuk. Mobiliteitsvernieuwing is hard nodig en iets waar we allemaal mee te maken krijgen. Connekt is uniek gepositioneerd als sectoroverschrijdende, verbindende organisatie die partijen kan helpen om vernieuwing te verwerkelijken. Dat vind ik het leuke aan Connekt en natuurlijk vind je daar dan ook unieke, ruimdenkende mensen en buitengewoon leuke werkomgeving.

“Ik geloof dat wij als samenleving, met de komst van alle
technologische vernieuwing, de kans hebben om
mobiliteit naar een nieuw functionaliteitsniveau te verheffen.”

 

Ik geloof dat wij als samenleving, met de komst van alle technologische vernieuwing, de kans hebben om mobiliteit naar een nieuw functionaliteitsniveau te verheffen. Duurzaamheid, veiligheid, gebruik, niet noodzakelijk bezit zijn goede voorbeelden hiervan. Ik hoop dat wij samen voor Nederland hiermee toonaangevende vernieuwing kunnen bewerkstelligen die ook voor andere landen relevant zal zijn.”

Hoe zie jij je rol als Programma Manager Smart Mobility?
“Ik zie deze rol als een mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan de toekomst van mobiliteit zoals wij die wensen als samenleving, en natuurlijk als Connekt-leden. Dit staat in mogelijk in contrast met of tenminste vult aan op de toekomst die private partijen vanuit eigen winstoogmerk zouden creëren.”

Vertel eens iets meer over je persoonlijke situatie.
“Ik zeil en hou erg van honden, vooral mijn teckel Max. Verder kook ik graag met mijn familie en een lekker glas wijn. Dit jaar ben ik van plan mijn kitesurf-vaardigheden op peil te brengen.”