Na het Connekt Affiliation Event op 10 juli is Argaleo toegetreden tot het Connektnetwerk als Affiliation Member. We stellen dit nieuwe Connektlid aan je voor.

Argaleo in een notendop

Jeroen Steenbakkers, één van de oprichters van Argaleo, vertelt: “Wij ontwikkelen zogenaamde 3D digital twins. Dit zijn driedimensionale kaarten van Nederland, waarmee gebruikers via het web maatschappelijke inzichten krijgen. Hoe wij dit doen? Allereerst maken we gebruik van openbare data die al beschikbaar is om de kaarten te maken. Daarnaast koppelen we specifieke data van de klant, bijvoorbeeld een gemeente, aan de kaart. Dit vormt samen een 3D-dashboard. Tot slot zorgen we voor slimme koppelingen en analyses, wat zorgt voor slimme inzichten.”
De kaarten kunnen gebruikt worden in een breed spectrum van sectoren, maar het gaat wel altijd om maatschappelijke vraagstukken. Denk aan bereikbaarheid/mobiliteit, logistiek, circulariteit, duurzaamheid, veiligheid, ruimtelijke ordening en in tijden van corona is ook crowd management belangrijk, zegt Jeroen.

Het Affiliation Programma

Connekt verbindt in het Affiliation Programma start-ups aan gevestigde organisaties. De start-ups die tijdens het Affiliation Event het netwerk overtuigen van hun concept, krijgen een Connekt coachingsmembership aangeboden. Connektleden kunnen zich verbinden aan de start-ups door coach te worden. TU Delft is de coach geworden van Argaleo. Wat vindt Jeroen Steenbakkers van het Affiliation Programma?

“Ik vind het Affiliation Programma een goed initiatief. Connekt bestaat uit een goed netwerk. Voor start-ups is het kostentechnisch echter nog wel lastig om lid te worden en zo aan te sluiten bij het netwerk. Dat Connekt start-ups dan toch een kans biedt om aan te sluiten via het Affiliation Programma is heel mooi. Juist voor start-ups is het belangrijk om goede connecties en contacten te hebben. De mentorfunctie die bij het Affiliation Programma hoort is ook fijn. Dat er iemand is die je aan de hand meeneemt in het netwerk.”

Wat verwachten jullie van het Connektnetwerk?

“Ik vind het interessant om deel te nemen aan de events om zo kennis te delen en te weten wat er speelt in de markt van mobiliteit en logistiek. Daarnaast geloven wij in de triple helix samenwerking. Wij zijn een technologiebedrijf en dus gespecialiseerd in de techniek. We ontwikkelen 3D-dashboards en helpen zo de klant aan inzichten. Maar de kennis over de markt hebben we niet in huis. Daarvoor moeten we samenwerken met specialisten en consultants. Wij geloven dat de kennis in het Connektnetwerk zit.

Met behulp van het netwerk kunnen we dus de uitdagingen in de markt definiëren en met de kennis uit het netwerk de data omzetten naar de juiste inzichten.”

Benieuwd naar de presentatie van Jeroen tijdens het Affiliation Event? Bekijk de video van zijn presentatie op onze start-up pagina.