Innovatiemanager Logistiek – aanbesteding & contracten  (32 – 40 uur)

 

Heb jij gevoel voor juridische aspecten en contracten? Wil jij actief bijdragen aan innovaties in de logistiek? Wil jij (meer) ervaring opdoen met aanbestedingen in de praktijk van innovatie?

Lees dan verder en kom werken bij Connekt!

Wat is Connekt voor organisatie?

Misschien ken je Connekt nog niet, maar als je ons leert kennen, wil je met ons werken.

Bij Connekt te Delft werk je met bijna 30 collega’s in een netwerkorganisatie die bedrijven, overheden en kennisinstellingen verbindt om de mobiliteit in Nederland slimmer, duurzamer en socialer te maken. Het netwerk van Connekt bestaat uit ruim 500 (inter)nationale partijen uit de sector personen- en goederenvervoer. Met ons initiatief Lean & Green zijn we marktleider in CO₂-reductieprogramma’s voor de logistieke sector, de afgelopen 6 jaar hebben we 1503 kiloton CO2 gereduceerd, dat staat gelijk aan de uitstoot van ruim 65000 huishoudens per jaar. Andere initiatieven zijn onder meer Stadslogistiek, BigMile en Mobility as a Service.

De uitdaging

Het leuke is dat we als Connekt voor meerdere innovatieprogramma’s in de logistiek actief zijn. Dat betreft alle onderdelen van de logistiek, van pakjes tot containers, van vloeibare bulk tot bouwmaterialen, van cargobike tot binnenvaartschip. Dat gaat niet over voertuigen en brandstoffen, maar over hoe je transportstromen organiseert. Daar zijn we als Nederland goed in, maar het kan beter. Ideeën over innovaties worden door ons vertaald in rechtmatige projecten en opdrachten. Zowel met subsidies, als met innovatieve en grensverleggende manieren om aanbestedingen als instrument te gebruiken voor innovatie. Daar heeft Connekt veel ervaring mee opgedaan en is daarin leidend. We zoeken versterking van het team wat dat doet, van iemand die gevoel heeft voor juridische aspecten en recht, creatief wil zijn in het vinden van oplossingen voor telkens nieuwe uitdagingen, en veel wil leren over aanbestedingen in de praktijk van innovatie. Je bent de brug tussen mensen met een idee uit de praktijk, en het daadwerkelijk komen tot rechtmatige opdrachten. Iemand die buiten de gebaande paden durft te treden, maar ook goed de grenzen van het recht in gaten houdt.

Dit houdt in dat je actief bent met:

 • Verbinden, innovatie stimuleren en faciliteren;
 • Ideeën voor innovaties gezamenlijk uitwerken;
 • Ideeën vertalen naar een concreet projectplan;
 • Jouw adviezen vertalen naar een – zowel praktisch, technisch als juridisch – goed gespecificeerd contract;
 • Opdrachtnemers in elke projectfase (van initiatief tot en met beheer) begeleiden en de afgesproken richtlijnen monitoren en handhaven;
 • Inhoudelijk klantcontact en relatiebeheer.
Herken jij jezelf in het onderstaande?

Je denkt mee over innovatie-, subsidie- en aanbestedingsvraagstukken en adviseert met oog voor doelmatige oplossingen. Wij zoeken een businesspartner die meedenkt met de vraagstukken bij zowel het programma Topsector Logistiek als Modal Shift. Daarom is het van belang dat je je eigen werkzaamheden weet af te bakenen en waar nodig grenzen bewaakt. Daarnaast ben jij organisatiesensitief, doortastend, flexibel en besluitvaardig.

 • Je beschikt over een afgeronde juridische opleiding;
 • Je hebt het vermogen om de vertaalslag te maken van de juridische context naar een praktisch uitvoerbare oplossing;
 • Je hebt projectleidersvaardigheden (kosten- en planningsbewust en weet hierop te sturen);
 • Je bent constructief kritisch en analytisch; kan goed doorvragen en weet indien nodig mensen op inhoud te overtuigen;
 • Je bent leergierig en hebt oprechte belangstelling voor de publieke sector en belangrijke maatschappelijke vraagstukken;
 • Je bent een uitstekende netwerker en verbinder;
 • Je bent 32-40 uur per week beschikbaar.
Over het programma Modal Shift

Het internationale achterlandvervoer heeft een flinke uitdaging om de doelen van het Klimaatakkoord te halen. Gebaseerd op nieuwe statistieken is goed zichtbaar waarnaartoe welke soort lading vervoerd wordt, hoever weg dat is en met welke modaliteit. Dat geeft een goede basis om te bekijken in hoeverre logistieke optimalisatie kansen biedt, en waar nieuwe schone aandrijftechnologieën en nieuwe logistieke systemen nodig zijn om de doelen te halen. De stimuleringsregeling ‘Modal Shift’ richt zich specifiek op het container-wegtransport en de modal shift naar binnenvaart op het Nederlandse deel van de Oost en Zuid- Oost corridors (Rotterdam-Arnhem/Nijmegen respectievelijk Venlo). Met focus op containervervoer omdat deze ladingsstroom goed te shiften is. Het doel is daarbij dat de effecten van de regeling ook na de looptijd ervan (periode 2020-2025) nog merkbaar zijn door een blijvende verplaatsing van vracht van de weg naar de binnenvaart. Aangezien er specifiek naar de shift van weg naar binnenvaart wordt gekeken, ligt de interessante afstand waarover de containers van verladers worden vervoerd typisch tussen de 75 en 200 kilometer. Dit heeft ook te maken met de complexiteit van het veld, de mogelijke modal shift-acties en de betrokken partijen.

Kijk voor meer informatie op:

www.topsectorlogistiek.nl en https://topsectorlogistiek.nl/events/outlook-hinterland-and-continental-freight/ en https://lean-greenoffroad.nl/ en connekt.nl  

Wij bieden

Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, onder meer:

 • Goed salaris
 • Flexibele werk- en kantooruren
 • Vakantiegeld
 • Bedrijfstelefoon
 • Eindejaars-bonus in de vorm van een 13de maand.
 • Reiskostenvergoeding
 • Premievrij pensioen

——————-

Ben je enthousiast en wil je solliciteren?

Mail jouw cv en motivatiebrief naar joost.vandeursen@connekt.nl.