Tijdens de informatiebijeenkomst voor Connektleden op 12 september 2019 stond de Rotterdamse Mobility City Campus centraal. De Mobility City Campus wordt straks hét ontwikkellab van de mobiliteitsconcepten van de toekomst.
Nico Anten van Connekt heette de aanwezigen van harte welkom. Het initiatief sluit uitstekend aan bij het werkveld van Connekt. De Mobility City Campus is een treffend voorbeeld van publiek/private samenwerking waarbij de verbinding met zowel lokale als nationale initiatieven een rol speelt. Voor Connekt is het een logische stap om het netwerk samen te brengen via deze informatiebijeenkomst.

Innoveren en schalen vanuit ecosysteem
Initiatiefnemer Antti Rantanen van Avento Ventures ging in op het wat en waarom van de Mobility City Campus. Hij beschrijft deze campus als ’The largest physical innovation ecosystem in Europe’. In Nederland, zoals in heel Europa, vinden veel pilots plaats rond nieuwe mobiliteitsconcepten. Het lukt echter niet om deze te schalen. Om te innoveren en te schalen, is een ecosysteem nodig. Dat is precies wat de Mobility City Campus biedt. Deze campus brengt lokale innovatie ecosystemen samen met eigen business ecosystemen en zoekt de samenwerking met internationale netwerken die oplossingen bieden voor wereldwijde uitdagingen. Het doel van deze samenwerking is to inspire, create, experience.

De Mobility City Campus richt op zich op innovatie op diverse mobiliteitsgebieden:
• ter land (Hyperloop Autonomous Vehicles, MaaS, elektrische voertugen);
• in de lucht (Urban air mobility Logistics, Rotterdam airport);
• op water (cargo,
Autonomous ships, API’s, Port Waterways);
• energie (ontwikkelen van waterstof batterijen).

Planning
Meer dan 300 wereldwijde partijen hebben interesse aangegeven om mee te doen aan de Mobility City Campus. Momenteel loopt er een studie naar de ruimtelijke inpassing. Zodra hier meer duidelijkheid over is, ontstaat ook meer duidelijkheid over de planning.

Geslaagd
De informatie over de Mobility City Campus werd zeer enthousiast ontvangen door de deelnemers. Dit bleek uit de strategische discussies tijdens de bijeenkomst, maar ook daarna tijdens de netwerkborrel. We kijken terug op een geslaagd evenement.

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op met Mieke Masselink.

 

Samenwerking en innovatie centraal op nieuwe Mobility City Campus 1