Young talent dat zich verdiept en bijdraagt aan de wereld van morgen, ook dat is connectie

Deze maand zijn Youssef Iboualatsen en Sybe Andringa gestart met een stage bij Connekt. Naast dat het een hele gezellige club is kun je vanuit vele studies bij Connekt terecht voor een afstudeerstage of meewerkstage. Young talent dat zich verdiept en bijdraagt aan de wereld van morgen, ook dat is connectie. Lees meer over wat de beide heren gaan doen.

Praat mee over Intelligente Verkeerslichten

Vanuit de opleiding Transport, Infrastructure and Logistics aan de TU Delft is Youssef Iboualatsen in januari begonnen aan een stage bij Connekt. Voor zijn master thesis buigt hij zich over het volgende vraagstuk:

In hoeverre kunnen we deze iVRI’s gebruiken om niet onnodig voor een rood verkeerslicht te staan? Of om de doorstroom in onze steden te verbeteren, lees CO2-uitstoot te verminderen.

Automobilisten en zelfs voertuigen zijn steeds meer ‘connected’. Via onze smartphone of zelfs op het dashboard krijgen we realtime informatie om ons zo efficiënt mogelijk te verplaatsen. Nu ook steeds meer VRI’s kunnen communiceren met weggebruikers, ontstaan er kansen om nieuwe (commerciële) diensten te ontwikkelen. Ben jij of ken jij iemand die momenteel betrokken is bij het toepassen van diensten op iVRI’s en wil je meedenken? Stuur dan een bericht aan Youssef.Iboualatsen@Connekt.nl

Structureel beleid en opschaling Smart Mobility

Sybe: “Smart mobility is nu in een fase waarbij de stap gezet moet worden van projecten en pilots naar structureel beleid en opschaling. Tijdens mijn opdracht wil ik eerst vanuit het overheidsperspectief kijken wat er nodig is, wat de ambities zijn en waar de uitdagingen liggen in hun dagelijkse werkzaamheden om smart mobility succesvol op te kunnen schalen. Vervolgens wil ik met marktpartijen in gesprek gaan om te kijken of en onder welke voorwaarden zij deze uitdagingen kunnen aanpakken. Op basis hiervan kan ik dan analyseren wat de randvoorwaarden zijn om succesvolle opschaling mogelijk te maken.”