Affiliation EventConnekt selecteert kansrijke start-ups met bruisende ideeën voor smart mobility en duurzame logistiek, die zich mogen voorstellen aan het Connektnetwerk. Dit kan op de Affiliation events van Connekt of tijdens de Monthly Start-up Lunch.

Start-ups 2021

Moove.ai

Moove.ai wil de verkeersveiligheid vergroten door de inzet van real-time data in hun machine learning engine.

Roseman Labs

Tijdens de Monthly Start-up Lunch van februari was het woord aan Roderick Rodenburg van Roseman Labs. Roseman Labs heeft als doel moderne privacy technologieën zoals secure multiparty computation (MPC) breed en gemakkelijk toepasbaar te maken. Multiparty computation stelt meerdere partijen in staat om berekeningen uit te voeren op hun gezamenlijke dataset, zonder deze data onderling te hoeven delen; alleen het resultaat van de berekening wordt bekend. Deze Start-up Lunch leidde tot een aantal mooie verbindingen tussen Connektleden en Roseman Labs.

Humanising Autonomy

Humanising Autonomy levert de wereldwijde standaard voor menselijke interactie met geautomatiseerde systemen, binnen het domein van stedelijke mobiliteit.

Start-ups 2020

Vaulut

Vaulut maakt transacties mogelijk voor het Internet of Things. Zodat apparaten aan elkaar betalingen kunnen doen, bijvoorbeeld een auto aan een parkeerautomaat, zonder tussenkomst van de mens.

Situm

Situm maakt indoor positionering en indoor navigatie mogelijk.

Xapix

Xapix is specialist in data-integratie en -orkestratie.

Argaleo

Argaleo ontwikkelt zogenaamde 3D digital twins. Dit zijn driedimensionale kaarten van Nederland, waarmee gebruikers via het web maatschappelijke inzichten krijgen.

CityBarge

CityBarge probeert het vervoer in de binnensteden van de weg naar het water te verplaatsen, door met een systeem van een elektrische duwboot, duwbakken en drijvende minihubs verschillende logistieke stromen in de steden op te pakken.

Squad Mobility

Squad Mobility heeft een microcar ontwikkeld die werkt op zonne-energie. Dit voertuig lijkt om een auto, maar is veel kleiner en geldt voor de wet als een scooter.

Routable AI

Routable AI ontwikkeld on-demand shuttlediensten.

Dagboek van een start-up

Hoe vergaat het de start-ups nadat zij zich gepresenteerd hebben aan Connekt? Een aantal bedrijven houdt voor Connekt een dagboek bij met de gebeurtenissen en ervaringen die zij als start-up opdoen. Je leest het in Dagboek van een start-up.