Big data, een term welke vaak wordt omschreven als veelomvattend als ‘fuzzy’, is het thema van de 3e editie van het ITS Leadership Exchange Program (kortweg ITS LEP). De groep Young Professionals van de deelnemende leden, CGI, Goudappel, Capgemini, NDW en Ministerie IenM kwamen op 1 maart bij elkaar voor de kick-off bij Connekt.

Het betoog van Herman Wagter was ‘Food for Thoughts’: Blijf kritisch als je bezig bent met Big Data, want er bestaat ook zoiets als Bad Big Data. Het is een prachtig instrument om voorbij het gemiddelde te begrijpen wat er werkelijk aan de hand is. Echter probeer niet de naald te vinden door hooibergen te verzamelen. Dat leidt alleen maar tot valse positieven en kan in sommige situaties vervelend uitpakken.

In groepjes gingen de deelnemers aan de slag om precies dat te doen wat niet de bedoeling was: hooibergen verzamelen. Vanuit alle kanten werden datasets opgeschreven en verwerkt om te komen tot, zeer creatieve maar onrealistische, toepassingen. Komende maanden zullen de deelnemende leden inzicht geven op welke manier je wel met Big Data om kunt gaan.

Wilt u meer informatie over het ITS LEP programma, neem dat contact op met Nick Juffermans.

IMG_2901IMG_2906IMG_2922