Op donderdag 4 oktober nam de Smart Mobility Embassy (SME) als exposant deel aan de Innovation Expo 2018 (IE2018) op de RDM Campus in Rotterdam. De ambitie van de IE2018 was het verder brengen van innovaties, het realiseren van doorbraken en hiermee bijdragen aan de maatschappelijke uitdagingen waar we in ons land én in de wereld voor staan.

De RDM Onderzeebootloods was omgevormd tot één groot Living Lab. Met Nederlandse oplossingen voor de grote maatschappelijke uitdagingen op het gebied van circulaire economie, energie, water, mobiliteit, gebouwde omgeving, gezondheid en voedsel en de benodigde sleuteltechnologieën.

De SME presenteerde zichzelf met een touch table. Deze bevat onder meer een beschrijving van alle testfaciliteiten en een aantal smart mobility best practices in Nederland. Ook konden bezoekers met VR glasses van VR Owl smart mobility oplossingen ervaren. Bovendien plaatste CapGemini 2 VR machines in de stand, met een applicatie die het mogelijk maakt om workshops – zonder bij elkaar te hoeven zijn – op afstand te organiseren.

Organisaties uit o.a. Italië, Australië en Frankrijk toonden interesse in hulp vanuit de SME bij het organiseren van Smart Mobility Missies naar Nederland.