Vorige week vond de Intertraffic Amsterdam 2024 plaats: 4 dagen, 900 exposanten en 35.000 bezoekers uit meer dan 100 landen!

Intertraffic 2024 is achter de rug! We kijken ontzettend positief terug op een fantastische week. We hebben enorm genoten van het feit dat er zoveel leden, potentiële leden en overige relaties het Connekt Pavilion hebben bezocht. We hebben veel lovende reacties ontvangen, nieuwe leden mogen ontvangen in ons netwerk en niet te vergeten: opnieuw getekend voor deelname Intertraffic Amsterdam 2026!

Connekt Pavilion

Bij binnenkomst in hal twee liep je tegen de Dutch Area aan: Connekt, Metropoolregio Amsterdam en Royal HaskoningDHV vormden met zijn drieën tijdens de Intertraffic 2024 de “Dutch Area”. Deze Dutch Area was opgezet om de internationale bezoekers de Nederlandse kennis en know-how op het gebied van mobiliteit onder de aandacht brengen.

Bezoekers aan het Connekt Pavilion kregen inzicht in technologieën en duurzame oplossingen van aanwezige leden: NTM, NDW, Technolution, Goudappel, CROW, Rijkswaterstaat, TNO, Capgemini, BUKO en DITM.

Een aantal hoogtepunten op het Connekt Pavilion:

De leden waren erg enthousiast! Door de prominente plek in de hal twee, wist iedereen het Connekt Pavilion te vinden. Hierdoor was er een goede publiek-private mix en heeft deze mix leuke verbindingen opgeleverd. Veel partijen stapten spontaan op collega’s op het Connekt Pavilion af om te vragen hoe ze lid konden worden van dit bruisende netwerk.

We hebben veel mooie delegaties mogen ontvangen uit alle hoeken van de wereld. Naast internationale delegaties, was er ook veel Nederlandse aanloop op Connekt Pavilion: wethouders, gedeputeerden, gemeenten en provincies. Soms waren deze partijen op zoek naar de laatste trends en soms heel concreet met een vraag welke mogelijkheden er zijn voor bijvoorbeeld autonoom transport in de OV concessie.

Het was fijn om te zien dat met name de decentrale overheden hun weg naar de Intertraffic Amsterdam steeds beter weten te vinden. Nederland heeft veel kennis en expertise te bieden op zo’n internationale vakbeurs en laten we daar vooral nationaal ook de vruchten van plukken. 

En als vanouds heeft er een goed bezochte netwerkborrel plaatsgevonden op woensdagmiddag in samenwerking met de Metropoolregio Amsterdam

ITS Nationals

Naast de stand van Connekt had de ITS Nationals Association een prominente plek in de Dutch Area ingenomen. Deze stand werd vertegenwoordigt door ca. 10 ITS Nationals waarbij zij het gehele ITS Nationals netwerk vertegenwoordigden.

Smart Mobility Embassy

Voorafgaand aan de Intertraffic organiseerde de Smart Mobility Embassy drie goed bezochte webinars met als doel het buitenlandse netwerk een overzicht en inzicht te geven in Nederlandse mobiliteitsuitdagingen en oplossingen. Op 13 februari vond “Decoding Dutch Mobility: Traffic management and data in practical examples” plaats, op 12 maart “A Dutch Perspective on EVs, Charging, and Active Travel”, en op 3 april het laatste webinar over “Public-Private Partnerships, Connectivity, and Hubs”.

Tijdens de Intertraffic heeft de Smart Mobility Embassy diverse delegaties rondgeleid op het Connekt Pavilion. Het doel was om Connekt-leden wereldwijd met elkaar te verbinden en de samenwerking in bestaande mobiliteitsoplossingen en innovaties te stimuleren. De rondgeleide delegaties waren onder andere uit Finland, Canada en Frankrijk. Daarnaast waren er delegaties van Nederlandse ambassades van Duitsland, Frankrijk en Zweden, Business Developers van RVO en een bezoek van de Franse Ambassadeur François Alabrune.

Na een ontbijtsessie bij het Franse Consulaat met Royal HaskoningDHV en Cyclomedia, vond op woensdagmiddag de door Smart Mobility Embassy georganiseeerde sessie plaats in het Intertraffic Theater. Het onderwerp was ‘Revolutionizing Urban Mobility: Sustainable Innovations and Pilots in the Netherlands’. Onder leiding van moderator Els de Wit van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, DGMI Directie Internationale Zaken, hebben sprekers van BUKO, Capgemini, CROW, Goudappel, Nationaal Verkeersdataportaal, Technolution en TNO een goed bezochte en interessante sessie verzorgd.

De woensdag werd afgesloten met een internationaal diner in CapitalC in Amsterdam. Met 105 gasten uit voornamelijk het buitenland was de avond gevuld met boeiende gesprekken en waardevolle verbindingen.

We willen iedereen bedanken die heeft deelgenomen en heeft bijgedragen aan de levendige energie van de avond en tijdens de dagen op het Connekt Pavilion. Zonder de betrokkenheid van leden was dit zeker niet mogelijk geweest! Onze dank hiervoor en op naar Intertraffic 2026!

Dutch Day

Op vrijdag 19 april a.s. vond er een Dutch Day plaats. De presentaties in de drie theaters waren voorzien van een hoogwaardig panel en goede keynote speakers. De lunch werd georganiseerd op het Connekt Pavilion waardoor het Pavilion tot sluitingstijd goed bezocht werd.

Intertraffic Amsterdam 2026

Al met al werd het Connekt Pavilion goed bezocht door leden, potentiële leden en het volledige (inter)nationale netwerk uit de mobiliteit. We kijken dan ook terug op een zeer geslaagde beurs-week!

Intertraffic Amsterdam vindt ook weer plaats in 2026: 10-13 maart, RAI Amsterdam. Ook hier zal Connekt weer prominent aanwezig zijn in de Smart Mobility hal op het Dutch Area gedeelte. Wil je ook zeker zijn van een plekje op het Connekt Pavilion als Connekt-lid of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Tom van Dam: tom.vandam@connekt.nl.