Connekt sponsorde tijdens de Intertraffic Amsterdam 2022 met trots “ITSUP”, het evenement voor smart mobility startups.

In 2018 vonden de eerste succesvolle edities van ITSUP plaats in Amsterdam, China en Indonesië met als doel startups een podium te geven en de markt te prikkelen met oplossingen als antwoord op veranderende trends in stedelijke mobiliteit. Startups werden uitgedaagd om nieuwe mobiliteitsoplossingen te creëren en kregen de kans dit aan een breed publiek te presenteren.

De associatie van een merk met innovatie is tegenwoordig erg waardevol, waardoor ITSUP interessant is voor zowel startups als sponsors”, zegt Joyce de Winter, Exhibition Director van Intertraffic Amsterdam. “Het aantal slimme mobiliteitsstartups blijft stijgen en daarom willen veel bedrijven samenwerken met jonge, innovatieve bedrijven. ITSUP werkt in twee richtingen; door startups een platform te bieden om hun ideeën te pitchen kunnen ze geschikte partners vinden, terwijl gevestigde bedrijven kunnen zoeken naar nieuwe en relevante concepten binnen de industrie.”

Tijdens Intertraffic in Amsterdam kwamen de startups samen op het speciaal daarvoor ingerichte ITSUP-paviljoen. SWARCO en de Mobiliteitsalliantie hadden twee challenges uitgeschreven waar startups op konden pitchen. De challenge van SWARCO betrof het verrijken van de My City Portal en de challenge van de Mobiliteitsalliantie betrof de een oplossing voor zowel de voor- als nadelen van het invoeren van een snelheidslimiet van 30 km per uur in de stedelijke omgeving. De jury bestond uit Machteld Leijnse en Dirk van der Lee (Connekt), Ferry Smith (ANWB en de Mobiliteitsalliantie) en een driekoppige jury van SWARCO waaronder Gino Franco, Chief Innovation Officer.

Nadat de startups hun pitch gepresenteerd hadden aan de jury en het publiek, vond het eerste juryberaad plaats en werd een voorselectie gemaakt. Vervolgens kregen de startups de mogelijkheid om vragen vanuit de jury te beantwoorden en hun oplossing verder toe te lichten. Na enig beraad werden vervolgens de winnaars bepaald. De challenge van SWARCO werd gewonnen door MicroTraffic met hun Road Safety Video Analytics, een diagnostische technologie die nauwkeurige risicoprofielen voor kruispunten ontwikkelt. Voor de challenge van de Mobiliteitsalliantie werd echter geen winnaar uitgeroepen. De pitches voor deze challenge leverden weliswaar interessante ideeën op, maar ze voldeden allen niet aan de uitvraag.