Op donderdag 7 juli organiseert Connekt To The Next LEVEL. Met tal van actuele onderwerpen op het gebied van smart mobility en logistics belooft het een inspirerende dag te worden. Neem nou het programmaonderdeel ‘The next step in Cycle Logistics’.  Daar passeren diverse good practices voor het emissievrij beleveren van binnensteden vanuit de Dutch Cycling Embassy en de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek de revue.

 Same day delivery op de fiets
Door Thomas van Maanen en Bram Schipper, Fietskoeriers.nl
Fietskoeriers uit 24 steden werken samen om pakketten via same day delivery op de fiets in Nederland te bezorgen. Alles over vervoer per auto’s op groengas voor de lange afstand, hubs aan de rand van steden, vervoer per fietskoerier in de stad. En wat zijn de kansen en de uitdagingen?

Containerization in Cycle Logistics
Door Jos Sluijsmans, Fietsdiensten.nl en organisator van het International Cargobike Festival
Zijn cargobikes de toekomst voor stadslogistiek? Hoe staat het met de ontwikkeling van containers voor cargobikes?

Next step in CargoBikes
Door Christian Suurmeijer, Greenolution
Is een combinatie van Hyperloop en ‘HyperBikes’ de meest energie efficiënte transportoplossing van de toekomst? Hoe bereik je bij cycle logistics een optimum tussen energie efficiëntie, laadvermogen en een gezonde businesscase? Aan de orde komen onder andere de experimenten die gestart worden met eerste prototypes van de CycleSpark – CargoBikeXL. Wat zijn kansen en belemmeringen?

Voor meer informatie en aanmelden voor To The Next LEVEL klik hier.