De groep Young Professionals van de deelnemende leden NDW, Ministerie IenM, Goudappel, CGI en Capgemini kwamen op 19 april weer bij elkaar voor de derde bijeenkomst van het ITS Leadership Exchange Program. Dit keer was de groep uitgenodigd bij Capgemini in Utrecht.

Lees wat deelnemers Kobus Zantema en Roland Buysse van Goudappel te vertellen hebben over deze ITS LEP bijeenkomst:

‘Ik heb tijdens deze bijeenkomst interessante verhalen gehoord, met hints aan de echte big data (Hadoop databases, etc)’. vertelt Kobus Zantema. Na de presentatie van Jorgen Heizenberg, CTO Insights & Data werd de groep naar de ‘Collaboration Zone’ gebracht. Hier worden innovatieve ideeën van collega’s toegepast in de praktijk. Kobus noemt de CoZone een gebied vol energie, waar nieuwe ideeën ook daadwerkelijk uitgevoerd worden. “Het ziet er erg gaaf uit dat je je innovatie op zo’n manier kan vormgeven en het had me schitterend geleken als we daadwerkelijk de kaboutertjes van de langsrijdende auto’s hadden kunnen gooien, maar ik snap wel dat deze qua prioriteit onder de andere ontwikkelingen komen.”

Roland Buysse: “Ik vond vooral ook heel interessant hoe Capgemini innovatie had gestructureerd zonder creativiteit in de weg te zitten. Dat sprak me erg aan.”

Na het heerlijke eten kregen de deelnemers een leuk verhaal live vanuit de Applied Innovation Exchange in München over ontwikkelingen in de auto-industrie. Tijdens deze live verbinding met Capgemini in München was er een demo van een crash sensor met automatisch contact met de hulpdiensten. Kobus: “Al denk ik dat de 8 uur aanrijtijd voor het ongeval tijdens de demonstratie in Nederland toch tot Kamervragen zou leiden.”

‘Daarna mochten we aan de slag met Paper Prototyping’, gaat Kobus verder. “Ik had zelf al wel een aantal keer vanuit mijn werk Storyboards gezien voor apps/websites, maar om het al in een telefoon weer te geven gaf het toch weer een nieuwe dimensie. Ook was het leuk dat we met de eerdere ideeën verder mochten in plaats van wat nieuws te verzinnen.” Roland Buysse vult nog aan: “Het was wat mij betreft erg positief dat er op een vorige bijeenkomst werd teruggegrepen voor de workshop, dat brengt toch een beetje een rode lijn in de bijeenkomsten. Voor mij was deze methode van ontwerpen nieuw en ik vond het erg leuk om het idee van de vorige keer op deze wijze verder te concretiseren.”

Deze derde bijeenkomst is afgesloten met een gezellige borrel. Het was een geslaagde avond, de volgende bijeenkomst is op 10 mei bij Goudappel in Deventer. ‘De lat ligt hoog voor ons als Goudappel’ merken beide heren op.

Wilt u meer informatie over het ITS LEP programma, neem dan contact op met Nick Juffermans.