Woensdag 6 december jl. werden samen met alle topteamleden en stuurgroepleden van Topsector Logistiek de resultaten van de afgelopen drie jaar in het nieuwe Resultatenboek gepresenteerd en werd er feestelijk afscheid genomen van boegbeeld Aad Veenman.

Met trots presenteert Topsector Logistiek de resultaten die samen met alle deelnemers in de projecten zijn bereikt binnen het programma Topsector Logistiek 2021-2023. Extra dank werd gegeven aan het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat voor de mogelijkheid om verder te gaan met innovatie: zo kan men een grote bijdrage leveren aan alle uitdagingen. Het boek werd afgelopen week uitgereikt aan Jan Hendrik Dronkers, Secretaris Generaal bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Boegbeeld Topsector Logistiek

Ook werd er afscheid genomen van een gewaardeerd boegbeeld, Aad Veenman. Hij zette zich de afgelopen drie jaar in voor het agenderen van duurzaamheid en innovatie in de sector. Tenslotte introduceerde hij zijn opvolger Ronald Paul, die zich zal richten op het succes van het volgende, derde, Topsector Logistiek programma. Ook werd er een warm welkom gegeven aan Walther Ploos van Amstel, als nieuwe stuurgroepvoorzitter Steden en Ruimte.

“Nederland is een handelsnatie bij uitstek. Ons hoogwaardige logistieke systeem is hierin een drijvende kracht. Met innovatiekracht behouden we onze wereldwijde koppositie. Zo kunnen we het hoofd bieden aan de uitdagingen van de toekomst, zoals verduurzaming, verstoringen in waardeketens en krapte op de arbeidsmarkt. Dit resultatenboek laat zien wat het Topsector Logistiek programma van 2021 tot en met 2023 heeft bereikt. Van onderzoek tot ontwikkelde praktische tools en van innovaties tot lesmateriaal en e-learnings. We hebben veel resultaten behaald en flinke stappen gezet. Als de Topsector Logistiek en als hele sector hebben we een bijdrage kunnen leveren aan de miljoenen vaccinaties die zijn gezet in de coronaperiode. We hebben samen een eerlijke methodiek voor carbon footprinting ontwikkeld, waar al meer dan 800 bedrijven aan de gang zijn en die navolging vindt in de Europese wetgeving.” – Aad Veenman