De Dutch Cycling Embassy is op zoek naar een enthousiaste Project Coördinator die het team komt versterken. Ben jij of ken jij een stressbestendige verbinder die warm wordt van het koppelen van internationale aanvragen aan Nederlandse fiets experts? Bekijk dan snel het functieprofiel en solliciteer nu!

 

Functieprofiel Project Coördinator (M/V)

Dutch Cycling Embassy

 

Algemeen

Nederland is wereldwijd koploper waar het de fietsinclusieve mobiliteit betreft. Stichting Dutch Cycling Embassy is de onafhankelijke, neutrale vertegenwoordiging van de Nederlandse fietssector in de breedste zin. De Embassy geldt als het centrum waar al die kennis, ervaring en expertise vanuit zowel de overheid als kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven is gebundeld.

Wij zijn het Internationale loket voor de vraag uit het buitenland naar fietsgerelateerde producten, diensten en kennis. De Embassy vormt tevens het platform voor Nederlandse partijen t.b.v. marktverkenning en marktontwikkeling op gebied van fietsmobiliteit.

 

Deze kennis en producten zijn gebundeld in een programma met de volgende kerntaken:

● internationale kennisuitwisseling

● verbinden van Nederlandse partijen en versterken van internationaal netwerk

● algemene marktbewerking en acquisitie

● exportbevordering en Holland Branding

● coördinatie van gezamenlijke aanbod naar de klant

● diplomatie bij het realiseren van lange termijn internationale samenwerking

 

De organisatie

Stichting Dutch Cycling Embassy bestaat uit vier medewerkers. Het wordt aangestuurd door de directeur. Daarnaast is er een betrokken dagelijks bestuur, waarin enkele van onze deelnemers zijn vertegenwoordigd. De sfeer bij Dutch Cycling Embassy typeert zich als hands-on, verbindend, betrokken en informeel.

 

Doel van de functie

De project coördinator is verantwoordelijk voor een goede uitvoering en ontwikkeling van diverse projecten en fungeert tevens als eerstelijns aanspreekpunt. Het doel is primair om bovenstaande kerntaken binnen het programma zo goed mogelijk uit te voeren. De basis hierin is de belangen van de deelnemers van de Dutch Cycling Embassy optimaal te vertegenwoordigen door partijen te verbinden, relaties te versterken en uiteindelijk om te zetten naar opdrachten. Deze belangen kunnen zowel maatschappelijk als economisch van aard zijn.

Daarnaast is de project coördinator verantwoordelijk voor het uitlezen van de infobox, de kern van onze organisatie, waar diverse verzoeken vanuit de gehele wereld binnenkomen. De intake en analyseren van deze verzoeken is een primaire taak, wanneer dit mogelijk uit kan groeien tot project/ delegatie/ bezoek kan het zijn dat de coördinatie hiervan ook direct aan jou toegewezen wordt. Ten slotte is de project coördinator verantwoordelijk voor externe communicatie van het bureau over de projecten; dit kan via de website zijn of via diverse social media kanalen. Het is een echte netwerker met een commerciële insteek die in staat is om inkomende verzoeken klantgericht te beantwoorden, kansen te creëren (ook wanneer deze er op het eerste gezicht niet zijn) om zo onze Nederlandse deelnemers goed te vertegenwoordigen en hun belangen te behartigen.

 

Functie-eisen

 

Kennis/ ervaring

● HBO en/ of WO werk- en denkniveau

● Bij voorkeur minimaal 2 jaar werkervaring

● Aantoonbare ervaring met klantgerichtheid

● Uitstekende beheersing van de Engelse taal (meer talenkennis is een pre)

● Planologische/ technische of communicatieve achtergrond/ interesse is een pre (liefst een combinatie) Woonachtig in de omgeving van Delft

 

Vaardigheden

● Sterke communicatieve en organisatorische vaardigheden

● Uitstekend in stakeholder management

● Commercieel en assertief

● Resultaatgericht en ondernemend

● Zelfstandig, creatief en werkt graag in teamverband

● Goed in staat om overzicht te houden in complexe samenwerkingen

● Proactief, enthousiast en flexibel.

 

Attitude

● Affiniteit met fietsmobiliteit en internationale samenwerking

● Altijd op zoek naar nieuwe kansen voor onze deelnemers

● Ervaring met opereren met verschillende culturen

● Bereidheid om te reizen

 

Aanbod

Een veelzijdige en uitdagende functie in een jonge, vernieuwende organisatie. De functie is full time (in overleg: 36 of 40 uur). Aanvang bij voorkeur per direct, of in overleg per juni/juli 2016. We bieden marktconforme arbeidsvoorwaarden. Standplaats is Delft.

 

Meer informatie over de vacature

José Oudijk
06 3025 0705
jose.oudijk@dutchcycling.nl

 

Solliciteren?

Stuur je motivatie en CV uiterlijk vrijdag 20 mei naar jose.oudijk@dutchcycling.nl. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.