Stage Cooperative Intelligent Transport Systems (C-ITS)

Ben jij klaar om jouw kennis in praktijk te brengen? Als je komt stagelopen bij Connekt krijg je de kans om brede ervaring op te doen in het netwerk van Smart Mobility bij stichting Connekt. Tegelijkertijd leer je meer over innovatieprogramma’s in de Smart Mobility en de maatschappelijke vraagstukken die daarbij komen kijken. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat Smart Mobility producten en/of diensten zowel ondersteunend is voor personenmobiliteit én de logistiek. Willen de gemeentes dit wel? En waarom zou de logistiek hier open voor staan gezien het feit dat ze eigen systemen hebben? Connekt en haar netwerk denkt erover na en doet voorstellen. Je bent bij ons van harte welkom om te laten zien wat jij in huis hebt.

Connekt en Smart Mobility
Connekt en Smart Mobility zijn nauw met elkaar verbonden. Nederland is wereldwijd een van de koplopers in Smart Mobility. Maar we zijn er nog niet en er is blijvende noodzaak voor vernieuwing. We zien een verschuiving van aanbodgedreven naar vraaggestuurde mobiliteit, van bezit naar gebruik en van fysieke naar digitale infrastructuur. Deze verschuiving leidt tot een mobiliteitstransitie die zich kenmerkt door digitalisering, delen en duurzaamheid. Ook het speelveld verandert door partijen die nieuwe producten en diensten introduceren en de raakvlakken met andere domeinen (energie en IT) die ontstaan. Gezamenlijk willen wij de transitie verder vormgeven om mobiliteit toegankelijk en betaalbaar te maken voor iedereen, veilig en emissievrij.

Omdat mobiliteit zich beweegt in het publiek-private domein moet dit dus vooral ook in samenspraak met elkaar gebeuren. Inzicht in elkaars belangen helpen bij het inzetten van middelen om uitdagingen aan te gaan. In het voorbeeld van groentijd optimalisatie bij kruispunten zien wegbeheerders graag dat er veel gebruik wordt gemaakt van de intelligente VRI’s door de weggebruikers. Ongeacht welke leverancier zij daarvoor inzetten willen ze dat de wegkantsystemen kunnen communiceren met elke ontvanger. Logistieke weggebruikers zijn niet enthousiast over wéér een kastje in de cabine en zien dit graag geïntegreerd in de bestaande boordcomputer.. Het organiseren van die samenspraak en gedeelde inzichten zijn onderdeel van het speelveld van Connekt.

Welke praktijkervaring bieden wij jou?
Je ondersteunt het ledenteam van Connekt en bij het uitvoeren van diverse werkzaamheden:

 • Organiseren van kennissessies
 • Kennismaken met relevante startups in het domein mobiliteit
 • Gesprekken voeren met partijen uit het netwerk van Connekt
 • Relevante ontwikkelingen signaleren en agenderen
 • Kennis opdoen naar aanleiding van jouw onderzoek met betrekking tot C-ITS in de Logistiek + de kansen voor alle stakeholders.

Wie zoeken wij?
Jouw kenmerken:

 • 32 uur beschikbaar
 • Uitstekende beheersing Nederlandse & Engelse taal
 • Flexibel
 • Ondernemend en resultaatgericht

Wat bieden wij jou?
Wij zorgen voor:

 • Een goede begeleiding en ondersteuning
 • Een gave werkplek
 • Toffe collega’s; een klein maar fijn team
 • Een mooie stagevergoeding

Je wordt onderdeel van een leuk team en van een groot relevant netwerk. En dan hebben we het verder niet over after work drinks, kerstfeest, hazenrally’s, etentjes, bingo’s en meer gezellig dingen. Kortom, we zouden het bijna vreemd vinden als je niet bij ons komt stagelopen.

Interesse?
Meteen aan de slag:
Stuur jouw c.v. en waarom je het leuk zou vinden om bij ons stage te lopen naar joost.vandeursen@connekt.nl en dan komen we snel bij je terug