Stage Lean & Green: Verduurzamingsmaatregelen & Solution Partners te Delft

Ben jij klaar om jouw kennis in praktijk te brengen? Als je komt stagelopen bij Lean & Green krijg je de kans om brede ervaring op te doen in het netwerk van Lean & Green. Tegelijkertijd leer je meer over verduurzamingsprogramma’s in de logistiek en de maatschappelijke vraagstukken die daarbij komen kijken. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat de verduurzamingsmaatregelen ambitieus, maar ook goed te implementeren zijn? En hoe ondersteun je bedrijven om deze stappen te nemen? Lean & Green nodigt jou uit om mee te denken! Je bent bij ons van harte welkom om te laten zien wat jij in huis hebt.

Lean & Green en CO2-reductie

Lean & Green is marktleider in CO₂-reductieprogramma’s voor de logistieke sector. Goede kans dat je ons logo wel eens op een vrachtwagen hebt zien staan. Met hulp van duurzame maatregelen en door de community aangedragen ‘best practices’ helpt Lean & Green bedrijfskosten besparen én tegelijkertijd de CO₂-uitstoot te verminderen.

Lean & Green is er voor bedrijven die via hun transport en logistiek gezamenlijk een volgende stap willen nemen in de verduurzaming van hun onderneming. Door ketensamenwerking en optimalisatie in logistieke processen kan de logistiek dienstverlener tegelijkertijd kosten besparen. Wij helpen ze op weg met het verzamelen en analyseren van Carbon Footprint-data. Hieruit volgen gevalideerde inzichten, de basis voor het opstellen en nemen van duurzame maatregelen. Vervolgens geven wij ze erkenning voor behaalde CO2-prestatieverbetering. Je kunt tot 5 sterren verwerven als logistiek dienstverlener en verlader, elke Lean & Green Star vereist dat je een bepaald aantal maatregelen in de organisatie aantoonbaar hebt weten te borgen en de CO2-reductie hebt behaald.

Lean & Green bestaat uit ruim 600 deelnemers binnen 13 landen in Europa en in Canada. Allemaal koplopers in de logistiek die met name door middel van duurzame mobiliteit op verschillende manieren samenwerken aan de missie naar 0% CO2-emissie.

Welke praktijkervaring bieden wij jou?
Je ondersteunt het team van Lean & Green NL en bij het uitvoeren van diverse werkzaamheden. Vanuit het Lean & Green programma helpen wij bedrijven om inzicht te krijgen in de CO2-prestatie van een specifiek deelnemend bedrijf. Daarnaast stimuleren wij hen om maatregelen te nemen om verder te verduurzamen, dit loopt uiteen van technische oplossingen, gedragsaanpassingen (planning, organisatie, modal shift, etc.) en ook ketensamenwerking. Nu zijn wij op zoek naar iemand die alle mogelijke maatregelen (hiervan hebben we lijsten) actualiseert en completeert met zogenaamde Solution Partners. Dit zijn bedrijven en/of organisaties die hen kunnen helpen bij het uitvoeren en/of implementeren van verduurzamingsmaatregelen.

Werkzaamheden:

 • Actualiseren en aanvullen lijst van verduurzamingsmaatregelen voor de logistieke sector
 • Uitzoeken welke bedrijven onze Lean & Green deelnemers kunnen helpen met het implementeren en/of uitvoeren van verduurzamingsmaatregelen. Zoals o.a. leveranciers van duurzame brandstoffen, aanbieders van chauffeurstrainingen, etc.

Wie zoeken wij?
Jouw kenmerken:

 • Student in de richting Business, Sustainability, Logistiek, Supply Chain Management
 • 32 uur beschikbaar
 • Uitstekende beheersing Nederlandse & Engelse taal
 • Flexibel
 • Ondernemend en resultaatgericht

Wat bieden wij jou?
Wij zorgen voor:

 • Een goede begeleiding en ondersteuning
 • Een gave werkplek
 • Toffe collega’s; een klein maar fijn team
 • Een mooie stagevergoeding

Je wordt onderdeel van een leuk team en van een groot relevant netwerk. En dan hebben we het verder niet over after work drinks, kerstfeest, hazenrally’s, etentjes, bingo’s en meer gezellig dingen. Kortom, we zouden het bijna vreemd vinden als je niet bij ons komt stagelopen.

Interesse?
Meteen aan de slag:

Stuur jouw c.v. en waarom je het leuk zou vinden om bij ons stage te lopen naar joost.vandeursen@connekt.nl en dan komen we snel bij je terug!

Eerste zes bedrijven in Nederland gelauwerd met 3e Lean & Green Star