Van 15 tot en met 17 november zijn wij met leden en de Raad van Toezicht naar Barcelona afgereisd.

Het was een waardevolle en enerverende studiereis met bedrijfsbezoeken, gelegenheid om nieuwe (internationale) contacten en inzichten op te doen, en al genietend van de lokale keuken kennis en ervaring met elkaar uit te wisselen.

De eerste dag hebben de leden de Universitat Autònoma de Barcelona bezocht, waar nieuwe inzichten rondom micromobiliteit werden gedeeld. De dag werd afgesloten met een Smart Mobility diner in samenwerking met het Ondernemersplatform Spanje.

Waar de Raad van Toezicht de tweede dag een ochtendsessie hield, werd door de leden een bezoek gebracht aan Wallbox Chargers, waar zij dieper ingegaan zijn op laadinfra en hun Sirius dashboard, dat het energiebeheer binnen hun bedrijfspand laat zien. Ook werd al fietsend door Barcelona duidelijk gemaakt wat er de afgelopen jaren aan fietsbeleid in de stad veranderd is en welke uitdagingen er nog zijn. Na de gezamenlijke lunch werd een bezoek gebracht aan het Smart City Expo World Congress, onder andere bij het Nederlands en Catalaans paviljoen. ’s Avonds vond het gezellige traditionele Dutch Dinner plaats, waar dit keer meer dan 40 leden bij aanwezig waren.

De derde dag startte met een bezoek aan Lynk & Co, waar hun verhaal over carsharing en de bijdrage aan de stad werd verteld. Hoe de stad Barcelona omgaat met de stedelijke uitdagingen, zoals vervuiling, co2, gebrek aan groen en verkeersongelukken, liet het project Superblocks van Ajuntament de Barcelona zien.