felyx behoort tot de jongere leden van het Connektnetwerk. Leer felyx kennen aan de hand van de antwoorden op vier vragen.

1. Kunnen jullie in de vorm van een elevator pitch uitleggen wat felyx doet?
felyx biedt elektrische scooters op deelbasis aan om in stedelijke gebieden snel, betaalbaar en zorgeloos van A naar B te reizen. Binnen het servicegebied kunnen gebruikers waar en wanneer ze willen overal een felyx reserveren, parkeren of hun rit beëindigen. Gebruikers profiteren van alle voordelen van een duurzame elektrische snorscooter, zonder last te hebben van de nadelen die kleven aan het bezit van een eigen (e-)scooter. Het team van felyx zorgt ervoor dat de e-scooters altijd in goede staat verkeren en voorzien zijn van een volle accu. Het enige wat de gebruiker nodig heeft zijn een smartphone, geldig rijbewijs en toegang tot de Felyx app.

Voor meer informatie, kijk op de website van felyx

2. Op welke dienst/welk project is felyx het meest trots als het gaat om smart, sustainable en social mobility?

We zijn in een hele korte periode onderdeel geworden van het straatbeeld en de dagelijkse reispatronen in Amsterdam en Rotterdam. Daarbij hebben we binnen anderhalve jaar na lancering met alle e-scooters samen meer dan miljoenen kilometers gereden, waarmee gezamenlijk meer dan honderden tonnen aan CO2 uitstoot is bespaard.

Vier vragen aan felyx

3. Op welke thema’s komen de andere Connektleden jullie tegen?

Lean & Green, Mobility as a Service, Smart Mobility & ITS

4. Wat voegen jullie toe aan dit thema en/of het Connektnetwerk? En wat kan Connekt voor jullie betekenen?

felyx is een jong bedrijf dat de ambities heeft om in 2019 uit te groeien tot een serieuze mobility speler binnen en buiten Europa. Dit doen we met een ambitieus team, door hard te werken en een eigenwijze kijk op de toekomst. Mede hierdoor is het ons gelukt om in de steden waar we nu actief zijn gezien te worden als een serieuze mobilityspeler en doormiddel van strategische samenwerking op een constructieve manier de mobiliteitsvraag in een stad weet te beantwoorden.

 

“Het is felyx’ missie om met een compact, gedeeld en duurzaam vervoersmiddel stedelijke gebieden leefbaar en bereikbaar te houden voor iedereen.”