Streetscooter behoort tot de nieuwe Connektleden. We stellen hen vijf vragen ter kennismaking.

1- Kunnen jullie in de vorm van een elevator pitch uitleggen wat StreetScooter doet? 

Duurzaam vervoer is geen utopie, duurzaam vervoer met nul C02-uitstoot bestaat. StreetScooter is een bewezen en betrouwbare oplossing voor binnenstedelijk elektrisch vervoer en transport.
Met 15.000 geleverde voertuigen in amper vijf jaar tijd en ruim 62 miljoen gereden kilometers is StreetScooter niet alleen veelbelovend, maar daadwerkelijk de standaard voor de binnenstad. De StreetScooters hebben nu al samen 25 ton CO2-uitstoot voorkomen. Daarvoor is de Streetscooter het perfecte gereedschap voor transport in binnensteden..

Wat de klant ook wil vervoeren, hoe het werk er ook uitziet, StreetScooter is er door de modulaire bouw geschikt voor: van pakketbezorging, tot maaltijden, van mobiele werkplaats tot voertuig voor de groenvoorziening en reiniging. Zo is er bijvoorbeeld een door zonne-energie gevoede koelopbouw, een pick-up voor de groenvoorziening en een op maat gemaakte box-opbouw voor pakkettenbezorging.

StreetScooter is echter meer dan een elektrisch voertuig. StreetScooter is de last mile omgedacht. Door anders te denken over vervoer en werk is het mogelijk de totale logistieke keten opnieuw te ontwerpen. StreetScooter denkt mee over de invulling van de keten, het wagenpark en de productiviteit van haar klanten. De actieradius speelt daarin – met maximaal 205 kilometer – een belangrijke rol. Ook oplaadtijden, oplaadmogelijkheden en hoe de werkdag eruitziet, bepalen het optimum. Samen met de klant bekijkt Streetscooter de meest effectieve CO2-vrije last mile. Om dat extra te onderstrepen is er vanuit StreetScooter mobiele service. Waar in Nederland ook, u wordt geholpen op de plek waar het nodig is. Een unieke samenwerking, die de toekomst van morgen, vandaag realiseert.

2- Op welke dienst/welk project is StreetScooter het meest trots als het gaat om smart, sustainable en social mobility?

Het Base Camp-project.

3- Op welke thema’s komen de andere Connektleden jullie tegen?

Smart cities en sustainable logistics.

4- Wat voegen jullie toe aan dit thema en/of het Connektnetwerk? En wat kan Connekt voor jullie betekenen?

Bewezen producten/diensten; intelligente binnenstedelijke distributie. Én leuke mensen die weten waar ze het over hebben. We komen graag in contact met vooroplopende bedrijven en gaan graag de duurzame samenwerking aan

5- Wat is volgens jullie op dit moment de meest kansrijke disruptieve innovatie?

Vanuit ons bekeken: blockchain.

Vijf vragen aan Streetscooter