VMC, een van de jongere leden van Connekt,  stelt zich voor. Uiteraard beantwoorden zij graag de vijf vragen die nieuwe Connektleden voorgelegd krijgen.

Sinds 2017 is VMC bezig met het ontwikkelen van een open platform voor multimodaal transport. ‘Wij helpen openbaar vervoers- en deelvervoersbedrijven haar klanten een betere reiservaring te bieden, op basis van het koppelen van het aanbod van verschillende vervoerders, met directe en goedkope transacties. Wij geven de reiziger de controle over zijn/haar privacy terug. Voor de vervoersbedrijven betekent dit dat MaaS-implementaties eenvoudig kunnen worden gerealiseerd, op een goedkope en toekomstbestendige manier.
VMC is een technologiebedrijf en onze basistechnologie is blockchain. Dankzij de open en gedecentraliseerde structuur kunnen wij bedrijven met elkaar laten samenwerken in plaats dat zij elkaar beconcurreren. De kleine, maar snelgroeiende markt voor MaaS kan grote stappen vooruit maken door alle vervoersoplossingen tezamen aan haar doelgroep aan te bieden. VMC biedt deze oplossing reeds nu aan.’

 

Vijf vragen aan VMC

1. Kun je in de vorm van een elevator pitch uitleggen wat VMC doet?
-VMC is een softwarebedrijf dat een blockchainoplossing heeft ontwikkeld voor multimodale mobiliteit. Wij helpen mobiliteitsbedrijven de reizigers een betere mobiele ervaring bieden, met directe en goedkope transacties en geven de controle over privacy terug aan de reiziger.

2. Op welke dienst/welk project is VMC het meest trots als het gaat om smart en sustainable mobility?
Onze pilot project met Arriva, waarbij we ons open platform hebben gedemonstreerd en vele echte reizigers gebruikt hebben gemaakt met onze app van ons platform.

3. Op welke thema’s komen de andere Connektleden jullie tegen?
– Mobility as a Service
– Smartcities

4. Wat voegen jullie toe aan dit thema en/of het Connektnetwerk? En wat kan Connekt voor VMC betekenen?
-Wij bieden een open verbonden MaaS platform waar alle leden gebruik van kunnen maken en met onze software benadering kijken wij anders tegen mobiliteitsuitdagingen aan.
-Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen om samen met Connektleden nieuwe toepassingen te ontwikkelen of mobiliteit beter te verbinden.

5. Wat is volgens VMC op dit moment de meest kansrijke disruptieve innovatie?
Blockchain technology