In de aanloop naar het ITS World Congress 2018 in Kopenhagen stellen we u geregeld voor aan de Connektleden die deel uitmaken van het Dutch Pavilion. Deze interviews en meer informatie is te vinden op onze speciale congrespagina op de website van Connekt.

Vandaag aan het woord: Be-Mobile

Ik ben Jan Cools, CEO en oprichter van Be-Mobile. Ik zorg voor de strategische koers van het bedrijf en heb de ambitie om ons internationaal blijvend te positioneren als topspeler in de wereld van Smart Mobility.

Wat is de reden om aanwezig te zijn tijdens het ITS World Congress in Kopenhagen?

Wij (Be-Mobile) zijn samen met onze partner Flitsmeister, de grootste driver community in Nederland, aanwezig op dit congres daar Scandinavië uitermate veel potentieel heeft voor het aanbieden van onze slimme mobiliteitsdiensten. Daarnaast is ITS World een ideale plek om interessante internationale contacten te leggen.

Wat heeft Be-Mobile te bieden aan de kwaliteitsverbetering van mobiliteit?

Be-Mobile biedt slimme mobiliteitsoplossingen aan gebaseerd op haar connected car & traffic platform.

Op basis van big data technologie zijn wij een absolute koploper in het in kaart brengen van verkeersstromen op basis van de fusie van Floating Car Data, tellussen en incidentele data.

Wij voorspellen de evolutie van verkeersstromen en doen aan dynamische verkeerssturing, zowel op borden boven de weg als tot in het dashboard van een voertuig.

Daarnaast bieden we slimme stedelijke mobiliteitstools rond parkeren, multimodale routeplanning, event management, enz. aan.

 

Wat is de highlight van Be-Mobile?

Wij zijn heel trots op ons C-ITS platform waarmee we voertuig-voertuig en voertuig-wegkant communicatie doen over het mobiele netwerk.

Onze ultra populaire applicatie Flitsmeister wordt hierbij uitvoerig gebruikt om te communiceren met de automobilisten:

  • over aankomende ambulances en werfvoertuigen
  • over variabele verkeersborden boven de weg
  • over dynamische informatie van verkeerslichten (tijd tot groen/rood)
  • om prioriteiten aan te vragen bij verkeerslichten

Naar wie of wat ben je op zoek tijdens het Congres?

Wij zijn op zoek naar potentiële eindklanten bij steden en gemeenten in Denemarken, naar lokale partners en distributeurs in Scandinavië en in de rest van de wereld.