Donderdag 13 juni hebben meerdere Connektleden tijdens de Affiliation Sneak Peek weer kunnen proeven van allerlei vernieuwende oplossingen en ideeën met een selectie nieuwe start-ups. De sector is snel aan het veranderen en er zijn een hoop veelbelovende, energieke start-ups met innovatieve ideeën.  

Connekt AffiliationHet Connekt Affiliation team heeft zich de afgelopen maanden ingezet om een selectie te maken van start-ups waarvan wij verwachten dat je ze van meerwaarde zouden kunnen zijn voor de Connektleden.

De vier start-ups die tijdens deze Sneak Peek aanwezig waren zijn: 

  • Foodsy maakt het reizen met de trein nog aangenamer, doordat je als reiziger eten & drinken van tevoren kunt bestellen en betalen. Op die manier kun je de rij bij de stationswinkels overslaan. 
  • Mainblades maakt het inspecteren van vliegtuigen na een blikseminslag sneller en grondiger door de ontwikkeling van autonome inspectiemodule met drones. 
  • Braincreators helpt bedrijven de waarde van Artificial Intelligence in combinatie met hun eigen bestaande data in te schatten en naar volle potentie in te zetten. 
  • More Work Less Carbon (MWLC) ontwikkelt deep-learning software met een visie voor onbemande elektrische voertuigen in ongecontroleerde omgevingen. 

We trapten de middag af met een kort welkom door Connekters Laura Mols en Tom van Dam waarna de eerste presentatieronde van start ging. Elke start-up werd 10 minuten lang bezocht, aangehoord en flink ondervraagd door een groepje Connektleden. Aan het einde van de vier rondes konden de start-ups zichzelf presenteren aan elk aanwezig Connektlid. Dit bracht interessante discussies op gang en er zijn veel contactgegevens uitgewisseld. 

Start-ups bij Connekt Affiliation 2019

Tussen de rondes in heeft Thijs Meijer, procesmanager Bureau Marineterrein Amsterdam, over dit unieke gebied midden in de stad van Amsterdam verteld. Het Marineterrrein – dat een lange historie kent – is inmiddels eigen terrein waar een Living Lab is ontstaan. Hierin zijn allerlei experimenten mogelijk voor de ontwikkeling van de leefbare stad van de toekomst. De focus ligt op de thema’s wonen, leren, gezondheid, verkeer en water. Nieuwe ideeën, initiatieven of een bezoek aan het Marineterrein zijn altijd welkom. Voor meer informatie bezoek hun website.

Wij kijken terug op een geslaagde middag waarin veel verbindingen zijn gelegd tussen de start-ups en bestaande Connektleden. Kon je er niet bij zijn, maar wil je de start-ups alsnog graag spreken? Laat Laura weten waar je interesse ligt en vergeet je niet alvast in te schrijven voor de Affiliation Finale op 14 november. 

Graag tot ziens op 14 november! 

Het Affiliation team Mieke, Tom en Laura