De European Conference on Mobility Management (ECOMM) heeft zich ontwikkeld als dé ontmoetingsplaats voor beleidsmakers, verkeerskundigen, wetenschappers, leveranciers en adviseurs op het gebied van mobiliteitsmanagement in Europa. Het 3-daagse evenement bestaat uit diverse excursies, dagelijks een plenair programma met inspirerende sprekers, 50-80 presentaties, debatten en brainstormsessies, een vakbeurs en tal van mogelijkheden voor het maken van nieuwe contacten. ECOMM vindt elk jaar plaats en trekt jaarlijks 350-500 delegaties en exposanten. ECOMM komt volgend jaar van 31 mei-2 juni 2017 naar Maastricht. De organisatie is in handen van Maastricht Bereikbaar, Gemeente Maastricht, Provincie Limburg en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en wordt ondersteund door Universiteit Hasselt en NHTV in Breda. De slogan van ECOMM 2017 is: ‘Teaming-up for liveable cities’.

Met een sterke focus op het delen van kennis en het stimuleren van verdere samenwerking om gezamenlijk mobiliteitsuitdagingen aan te pakken, selecteerde de ECOMM hosts vijf rode-draad thema’s voor de conferentie, te weten: CO2 neutraal transport, publiek-private samenwerking, integrale oplossingen, grensoverstijgende samenwerking en gebruiker perspectieven. Deze rode-draad thema’s zullen een belangrijke plek in het conferentieprogramma krijgen.

Inmiddels is ook de Call for Papers van start gegaan. Iedereen die een inhoudelijke bijdrage wil leveren aan ECOMM 2017 kan een presentatieverzoek of mobiliteitscase over één van de zes geselecteerde conferentietopics indienen. Dit kan tot uiterlijk vrijdag 16 december 2016. Klik hier voor meer informatie over het congres of het indienen van een paper.