Logistieke hubs voor emissievrije stedelijke distributie. Wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe?

Datum 27 september 2023
Tijd 12:00 uur
Locatie Connekt, Delft
Voor wie Connekt-leden en deelnemers Lean & Green

De stedelijke logistiek zit muurvast en is bovendien erg vervuilend. Om deze reden gaat er vanaf 2025 veel veranderen: bijna dertig grote steden sturen aan op een geleidelijk verbod op fossiele bedrijfswagens. Deze worden geconcretiseerd in de zogenoemde zero-emissie zones die als maatregel in het nationale Klimaatakkoord is gedefinieerd om de CO2-uitstoot van commercieel verkeer (bestel- en vrachtwagens) te reduceren.

Over dit onderwerp krijgen we vanuit onze leden en de deelnemers van Lean & Green steeds vaker vragen. Daarom hebben we besloten om onze volgende Lunch & Discuss, op 27 september, samen te organiseren.

Tijdens de ‘Logistieke Lunch & Discuss’ zullen we, naast het bespreken van de praktische zaken, ook in gesprek gaan met de overheid. Op deze manier gaan we dieper in op dit thema, waardoor het voor iedereen interessant is om aan te sluiten, en zo nieuwe kennis op te doen.

Programma

12:00 uur: Inloop en lunch
12:30 uur: Presentatie 1 – Walther Ploos van Amstel
13:15 uur: Presentatie 2 – Remco Hoogma: coördinator van het SPES: het Samenwerkingsproject Expertpool Stadslogistiek van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
13:45 uur: Presentatie 3 – Praktijkcase De Klok Logistics (Pieta Bekers, Theo Hagedoorn)
14:15 uur: Pauze
14:35 uur: Paneldiscussie Walther Ploos van Amstel, Overheidsorganisatie, Lean & Green, Connekt, De Klok Logistics
15:00 uur: Einde

Aanmelden

Zin om met elkaar te lunchen en te sparren met andere Connekt-leden en deelnemers van Lean & Green? Aanmelden kan (gratis) via het inschrijfformulier op de website van Lean & Green (dieetwensen? Gelieve achterlaten in het inschrijfformulier).