RAI Vereniging, Rijwiel & Automobiel Industrie, is de vertegenwoordiger van de fabrikanten, importeurs en grossiers van wegvervoermiddelen en automotive aftermarket producten.

De vereniging is door een hoge representativiteit in de verschillende productgroepen en door haar kennis dé gesprekspartner op het gebied van duurzame mobiliteit in Nederland. Binnen RAI Vereniging zijn de leden ondergebracht in vijf productgeoriënteerde afdelingen: Auto’s, Autovak, Fietsen, Gemotoriseerde Tweewielers en Speciale Voertuigen. Belangenbehartiging is de kern van de activiteiten. Dankzij haar unieke positie beschikt RAI Vereniging over een groot netwerk in binnen- en buitenland. De grote bekendheid van RAI Vereniging is onder meer afkomstig door verenigingstentoonstellingen als AutoRAI en BedrijfsautoRAI. De evenementen vinden plaats in RAI Amsterdam, waarvan de vereniging grootaandeelhouder (75%) is.

RAI Vereniging is opgericht in 1893, eerst als de Nederlandse Vereniging Rijwiel Industrie en vanaf 1899 als Rijwiel- en Automobiel Industrie (RAI). Op het kantoor van de vereniging in Amsterdam zijn dertig mensen werkzaam. Naast aandeelhouder van RAI Amsterdam is de vereniging ook één van de twee aandeelhouders van RDC Nederland BV te Amsterdam.

Voordelen van het lidmaatschap

Eén centrale plek

Als lid van Connekt heb je toegang tot het netwerk. Een mix van kennis, creativiteit en daadkracht.

Duiden van ontwikkelingen

Connekt is in staat om behoeften en trends te identificeren en deze om te zetten in een samenwerking.

Samen staan we sterk

Connekt pakt als neutrale verbinder uitdagingen op, die één lid vaak niet alleen kan agenderen.

Een schat aan informatie

Binnen het netwerk van Connekt wordt informatie en kennis uitgewisseld waardoor nieuwe kansen en mogelijkheden ontstaan.