Het Ledendiner was inspirerend. We blikken kort terug op ons vorige jaar, met video die verwerkt is in ons nieuwe online jaarverslag. Bekijk de video en het verslag via deze link. Vervolgens gaan we in sneltreinvaart door naar de mogelijkheden van 2019! Stilstaan is er namelijk niet bij. Dit jaar zijn er weer genoeg initiatieven op o.a. het gebied van slimme mobiliteit, duurzame logistiek en oplossingen in sociale mobiliteit. Initiatieven waarmee we impact kunnen gaan realiseren. En dat vinden de leden ook.

Connekt ledendiner 2019Na een kleine borrel bij binnenkomst startten we met het diner. Tijdens het diner komen verschillende leden aan het woord die ons kunnen vertellen wat de initiatieven zoal zijn. Om te inspireren én te activeren; want de meeste initiatieven zijn te vinden op het ‘schoolbord’ waar de leden hun logo’s kunnen plakken. Tussen de gerechten door volgen sessies over verschillende onderwerpen. Dit alles is uiteraard vastgelegd op beeld. Benieuwd naar de foto’s? Kijk dan hier.

De eerste ronde start met mooie woorden van Sjoerd Haverkamp over hoe MaaS Netherlands enorme logistieke kansen biedt. Niet alleen voor huidige partijen, maar zeker ook voor nieuwe partijen. Hij vertelde over hoe hij laatst in Parijs was en daar zag hoe het gebruik van elektrische steps in opkomst was: “Doe daarom vooral mee!” – aldus Sjoerd. Naast Parijs neemt een stad als Shenzhen ook behoorlijke stappen een innovatieve smart city te worden. “Shenzhen is een stad die super in ontwikkeling is.” – vertelt Tijs Roelofs. Bij Connekt organiseren we daarom een studiereis naar Singapore gecombineerd met een bezoek aan Shenzhen.

Frits Lintmeijer geeft aan dat op het gebied van Intelligent Acces ook veel te winnen valt, met name in toepassingen met slimme camera’s. De noodzaak dat private en publieke partijen de koppen bij elkaar steken is groot. “We moeten de krachten bundelen om de markt verder te brengen.” Ook Remco van der Born is het eens dat je door middel van samenwerking gezamenlijke doelen sneller kunt bereiken. Op het gebied van drones kan de markt zeker nog wat stappen ondernemen. 

Terugblik Ledendiner 2019Op het ITS European Congress kunnen we werken aan de mobiliteit van de toekomst. Met op het congres hele mooie voorbeelden van nieuwe technologieën.  Zoals geautomatiseerde voertuigen die kunnen ‘praten’ met de weg. Klaas Rozema benoemt nog maar eens het belang in de doorontwikkeling van dit soort technologieën: “Zodat het zich staande kan houden in het huidige verkeer.” Een bezoek aan het International Transport Forum (ITF) in Leipzig kan volgens Maurice Geraets dan ook meer inzicht geven in wat technologie kan betekenen voor bedrijven in mobiliteit.  

Nederland loopt voor op het gebied van Smart Mobility.” – Jeannet van Arum

Op de Global Entrepreneurship Summit  (GES)  – een internationale ondernemersconferentie – kunnen bedrijven die nieuwe innovaties willen aangaan hun geluk niet op. Daan Wiersum geeft aan dat dit evenement een unieke kans is voor startups, het bedrijfsleven en investeerders om een samenwerking aan te gaan. En dat is nodig om het verschil te maken, want: Disrupters maken de markt.” Marie-Jose van den Boomgaard gelooft ook in de innovatiekracht van Nederlandse bedrijven. Met het Affiliation initiatief geven wij dan ook de ruimte aan startups om mee te denken en te doen in het ontwikkelen van nieuwe innovaties.

Terugblik Ledendiner 2019 1De interesses zijn gewekt en tijdens het dessert worden de stickers druk geplakt op het initiatieven bord. Geweldig, want dan weten wij – bij Connekt– nóg beter waar onze leden zich graag mee bezig willen houden. Daar gaan we mee aan de slag! 

Mocht je het gemist hebben, dan kun je hieronder de aftermovie van het Ledendiner bekijken.