In tijden van veel online werken, heeft Connekt het initiatief genomen voor Connekt First Dates. Een digitale vorm van onverwachte ontmoetingen.

Connekt staat voor het maken van verbindingen. In het creëren van die verbindingen zie je vaak ook onverwachte ontmoetingen ontstaan: aan de bar bij Connekt, in de bus tijdens een studiereis. Wanneer de meeste bijeenkomsten echter online plaatsvinden, zijn er weinig onverwachte ontmoetingen. Connekt heeft daarom het initiatief genomen tot Connekt First Dates, waarbij we op basis van interesses interessante matches maken en deze personen met elkaar in contact brengen.

Eén van de matches was tussen Sebastiaan van Dorsser van ECT Rotterdam en Jan Koers van InTraffic. Het team van Connekt zag bij beiden een innovatieve blik en een mogelijke verbinding op het gebied van goederentransport via het spoor en Platooning. We vroegen Sebastiaan en Jan naar hun ervaringen met Connekt First Dates.

Wie ben je en wat is je achtergrond?

Sebastiaan: “Ik ben Sebastiaan van Dorsser en werk bij ECT Rotterdam op de commerciële afdeling. ECT heeft twee deep sea terminals, eigen achterland terminals en een eigen vervoerder EGS. Het bedrijf is onderdeel van Hutchison Ports met wereldwijd 52 terminals.”

Jan: “Ik ben Jan Koers en was van 2008-2017 algemeen directeur van InTraffic BV. Daarna ben ik met deeltijdpensioen gegaan. Ik ben parttime bij InTraffic blijven werken en hou me sinds die tijd bezig met strategie en innovatie. InTraffic houdt zich bezig met technische informatiesystemen in het openbaar vervoer, via het spoor, over de weg en in steden.”

Waarom heb je je opgegeven voor Connekt First Dates?

Sebastiaan: “Ik vond het een leuk initiatief, erg origineel in deze tijd. Er zijn online veel webinars etc., maar dat is toch veel van hetzelfde. Dit was echt iets anders. Vanuit mijn rol als Sales Representative wil ik graag met mensen in contact komen. Normaal gesproken ben ik ook vaak op pad, maar dat is nu wel anders. Connekt First Dates vond ik een mooie manier om toch mensen te bereiken.”

Jan: “Ik hou zelf enorm van netwerken. Normaal heb je tijdens bijeenkomsten allerlei ontmoetingen. Soms verrassend, soms minder verrassend. Dat is iets dat ik gemist heb de laatste tijd. Connekt is in dat gat gedoken. Ik vond dat een prachtig idee. Het is een virtuele invulling van een behoefte die ik had.”

Wat was je verwachting?

Sebastiaan: “Ik wist niet wat ik kon verwachten. Ik heb me laten verrassen.”

Jan: “Ik ben er redelijk blind en blanco ingegaan. Ik vond het de moeite waard om te kijken wie er naar voren zou komen. Gewoon eens kijken of het leuk zou worden.”

Hoe heb je de “date” ervaren?

Sebastiaan: “Ik vond het echt heel leuk. Ook hoe het werd aangepakt, met de ontvangst en dat je naar je tafel werd gebracht. En de match was goed gekozen. Ik ben normaal gesproken ook vaak in Delft bij Connekt, het lijkt me leuk om Jan daar ook een keer fysiek te spreken met een kop koffie.”

Jan: “Heel erg bijzonder. Het was een schot in de roos. We hebben inderdaad afgesproken om elkaar in het najaar nog een keer live te spreken.”

Waar was de klik?

Sebastiaan: “Jan bleek een verleden bij ECT te hebben, dus hij kende een aantal van mijn collega’s. Daarnaast was er op inhoudelijk gebied een klik. Het idee van Jan met betrekking tot spoor-platooning, hoe kun je het spoor optimaal benutten richting de toekomst, is iets dat voor ECT ook interessant is.”

Jan: “Ik vermoed dat we zijn gekoppeld omdat we ons beiden bezighouden met het spoor. Maar we hadden een extra band, omdat ik zelf 15 jaar heb rondgelopen op de Maasvlakte bij ECT en Euromax. Dat had Connekt vast niet voorzien!”