Woon-werk & zakelijk verkeer meten, verbeteren en rapporteren

Datum 12 september 2022
Tijd 14:00 uur
Locatie Connekt, Delft
Voor wie Connektleden

In de toekomst zal CO2-uitstoot worden belast, dat is onomkeerbaar. Dit geldt ook voor de uitstoot door woon-werkverkeer en zakelijk verkeer. Op maandag 12 september organiseert Connekt in samenwerking met Lean & Green een sessie over het meten, verbeteren en rapporteren van CO2-uitstoot bij woon-werkverkeer en zakelijk verkeer.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft een normerende regeling met wetgeving voorbereid die zich richt op zakelijke mobiliteit en woon-werkmobiliteit. De wetgeving zou starten per 1 januari 2022. Deze wet is tijdelijk uitgesteld, maar komt eraan!

Het zakelijke verkeer en het woon-werkverkeer van werknemers zorgen voor veel CO2-uitstoot door organisaties. Meer dan de helft van de wegkilometers in het personenvervoer is namelijk gerelateerd aan werk. Tot 2030 moet de uitstoot van werkverkeer met 1 miljoen ton CO2 zakken. De ‘normerende regeling werk gebonden personenmobiliteit’ is dan ook een belangrijk onderdeel van het Klimaatakkoord. Ben jij er klaar voor?

  • Graag gaan we in gesprek met een aantal bedrijven.
  • Wij gaan, samen met jou, werken aan een uniforme rekenmethode voor de sector en controlerende partijen (overheid, Belastingdienst etc.).
  • Uitstoot meten, door van data informatie te maken. Informatie wordt inzicht en dat helpt jou te verbeteren/reduceren.
Carbon footprinting

Carbon footprinting (CF) is het toewijzen van CO2 aan personen / lading / klanten / keuzes. Voor de logistieke sector, goederenvervoer en op-overslag, is dit helemaal uitgewerkt. Op de website carbonfootprinting.org vind je praktische informatie over Carbon footprinting, normen, tooling en guidelines die eenvoudig uitleggen hoe carbon footprinting werkt.

Praktisch

Datum: 12 september 2022
Tijd: 14.00 – 16.00 uur
Locatie: bij Connekt in Delft
Deze sessie is voor alle leden van Connekt.

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd in deze sessie? Geef je dan op via bovenstaande aanmeldknop. Dit kan tot 1 september 2022.