Wat is jouw CO2-prestatie van het afgelopen jaar? Een standaard, vereist onderdeel van het Lean & Green programma is het monitoren van je CO2-prestaties.

Een standaard, vereist onderdeel van het Lean & Green programma is het monitoren van je CO2-prestatie. Omdat het belangrijk is dat je je prestaties structureel meet, hebben we de afgelopen tijd gewerkt aan een nieuwe, verbeterde monitoringstool die aansluit bij de huidige ontwikkelingen. En dat niet alleen: ook is de ‘Mijn Omgeving’ vernieuwd en verbeterd. We hebben over deze ontwikkeling zojuist een video online geplaatst, waarin projectmanager Jan alles uitlegt. Maar ook zetten we het graag even voor je op een rijtje in dit artikel. Want wat betekent dit voor jou? 

Wat zijn de voordelen van het jaarlijks monitoren van je CO2 prestatie? 

  • Je krijgt inzicht in je meest recente CO2-prestatie; 
  • Je weet hiermee het effect van je getroffen maatregelen; 
  • Het bevordert de voorbereiding op de komende wet- en regelgeving; 
  • Je kunt je klanten transparant informeren over je CO2 prestatie; 
  • Je weet of je op weg bent richting het volgende Star niveau (of deze al hebt behaald).

Wanneer moet ik hiermee beginnen? 

Alle deelnemers van het Lean & Green programma ontvangen de komende maanden een mailing over het monitoren. Je hoort dus vanzelf wanneer jij hiermee kunt beginnen. Door het te verspreiden over de komende maanden, geeft het de projectmanagers van Lean & Green Nederland genoeg tijd en ruimte om iedereen te begeleiden en te ondersteunen. 

Welke data is van belang?

Om je CO2 prestatie te kunnen monitoren heb je data nodig over de vervoerde lading én over de gebruikte brandstof. Dit kan op basis van totalen, maar het kan ook handig zijn om een BigMile analyse te maken. Je wordt hierover geadviseerd en geïnformeerd door jouw projectmanager van Lean & Green. 

Wie zijn er vanuit Lean & Green betrokken bij de uitvoering hiervan?  

Vanuit Lean & Green zijn de projectmanagers verantwoordelijk. Zij zullen de deelnemers ondersteunen en begeleiden bij het monitoren.  

Waar kan ik mijn vragen stellen? 

Lean & Green organiseert meerdere (online) webinars waarin je al je vragen kunt stellen aan de projectmanagers van Lean & Green. Je kunt je aanmelden voor de volgende webinars:

Monitoring & ‘Mijn Lean & Green Omgeving’